Arxius per EcoBotiga

Els proveïdors de ViuLògic són ecològics, són de proximitat

Vols conèixer els nostres proveïdors? Són ecològics i són de proximitat!!

A ViuLògic valorem moltíssim la proximitat perquè tenim cura del medi ambient, però també per dinamitzar l’economia local. És molt important que et fixis a on van els teus diners. Quan compres decideixes la societat que vols.

ViuLògic EcoBotiga Terrassa

Els productes han de ser ecològics, han de ser de proximitat, han de ser de qualitat i sobretot han de ser bons! A ViuLògic també valorem la nostra llengua, per això hem demanat a tots els nostres proveïdors que etiquetin en català, però malauradament no sempre hem rebut una resposta positiva.

Tu decideixes on compres i que compres.

Evidentment, hi ha productes que no els produïm aquí i per tant, ja que els anem a buscar a fora, els triem de comerç just.

Mapa de localització dels nostres proveïdors:


Mostra Proveïdors de ViuLògic en un mapa més gran

Masia Ca N’Oliveró

Masia ca n’Oliveró és una explotació familiar agrícola de producció biològica gràcies a en Pere i l’Assumpta. Són agricultors de generacions. En el marc incomparable d’una masia datada del s. XVII, envoltada de petites extensions d’horta, d’arbres fruiters i de vinya ofereixen productes de temporada des de verdures, fruites i elaborats com oli, vi i confitures entre d’altres, tot sota el seu compromís i la certificació del CCPAE respectant el medi ambient.

Ca N’Arnella

Ca N’Arnella és una finca del terme municipal de Terrassa que hi ha al Km. 6 de la ctra.  BV-1248 (Matadepera a Sabadell) on en Quico Brugueras, conrea espelta totalment ecològica i alguns blats antics.

Gallecs

Gallecs és un espai rural de 733,52 hectàrees, situat a quinze quilòmetres al nord de Barcelona, que conserva els seus valors naturals i paisatgístics en un entorn altament antropitzat. La principal activitat de l’espai és l’agrícola, àmbit en el que s’està portant a terme la conversió a l’agricultura ecològica. És també, l’espai lliure referent, cultural i de lleure de les poblacions veïnes, i esdevé un pulmó verd al servei de la Regió Metropolitana de Barcelona i d’un entorn intensament urbanitzat de més de 150.000 habitants. A Can Jornet, en Santi, té un molí de pedra per fer la farina. A la plaça de l’església disposen d’un obrador on fan melmelades casolanes.

Hortus Aprodisca

Un projecte agroalimentari ecològic dedicat al cultiu, l’elaboració i la venda de productes i menjars ecològics en el que hi treballen persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o amb risc d’exclusió social. A Hortus fomenten l’ocupació justa i responsable, la igualtat d’oportunitats, la sostenibilitat amb el medi ambient i en el temps. Fomenten la recuperació de varietats locals, promouen valors tradicionals i gastronòmics autòctons i cohesionen mitjançant la participació comunitària, la sensibilització i la formació a nens, joves i grans.

Alternativa3

Alternativa3 és una cooperativa que des del 1992 elabora productes ecològics de Comerç Just que han estat produïts respectant els Drets Humans, el medi ambient i la justícia social. L’empresa elabora els productes de manera local, amb polítiques de Responsabilitat Social aplicades a tots els departaments.

Stevia Osona

Ferran Hortal va engegar Stevia Osona per promoure la planta edulcorant. Les seves fulles són entre 10 i 30 vegades més dolces que el sucre, amb l’avantatge que no tenen cap caloria. Poques persones hi ha encara que coneguin l’estèvia, una planta originària del Paraguai que des de fa segles ha estat utilitzada com a endolcidor.

Caves Bolet

Fa més de set generacions que la família Bolet es dedica al cultiu de la vinya i l’elaboració del vi.
A principis del S.XX, en Jaume Bolet Galofré va fer front a la plaga de la fil•loxera replantant totes les vinyes de la seva propietat, amb peus americans i empeltant-los posteriorment, amb les varietats negres i blanques pròpies de la comarca. Amb el pas dels anys es van dur a terme noves plantacions de vinyes, fins arribar a les 66 Hectàrees que es conreen avui dia.

Liquats vegetals (Monsoy)

Es va fundar el 1991 amb la idea de produir i comercialitzar begudes vegetals que contribueixin a una dieta sana i equilibrada. Per a la seva localització es va escollir estratègicament el Parc Natural del Montseny, per tal de poder utilitzar les seves aigües per a l’elaboració dels productes.

Casa Gispert

Can Burguès dedica 24 has. de la seva extensió al cultiu de l’avellaner, repartides en diferents camps, d’edats diferents i varietats diverses. Hi ha camps on els avellaners tenen més de cinquanta anys i d’altres que han estat plantats recentment. Per ser respectuosos amb el medi ambient han optat pel sistema de conreu ecològic, amb l’objectiu d’obtenir productes naturals, de màxima qualitat, saludables i de bon sabor. L’any 1851, al cor de Barcelona, el senyor Josep Gispert, metge de Centelles, va fundar la Casa Gispert per als seus dos fills, Enric i Alfons. Al nom de família hi va afegir les inicials d’ambdós: E&A Gispert i després de molt d’ofici, Mestres Torradors. L’any 1999, la prestigiosa associació francesa Les Gourmands Associés va atorgar a París el premi Coq d’Or a la Casa Gispert. La distinció premia l’excepcional qualitat dels productes del seu establiment, i el reconeix com un dels 10 millors artesans alimentaris d’Europa.

El Rull Can MasPons

Han estat poques les granges catalanes que han optat per la producció d’ous ecològics, la
necessitat d’una extensió dels terrenys per a fer-ne una explotació rendible és un límit
significatiu. En Pere i Xavier, a la casa pairal Maspons, del segle XVI, que ha estat testimoni de l’aventura i en les tres hectàrees de terreny que l’envolten, més de 4.000 gallines privilegiades tenen sis corrals
per aixoplugar-se, pasturen a cor que vols sota el marc incomparable dels Cingles de Bertí,
mengen gra que no ha passat per químics ni pesticides i viuen una vida plàcida a canvi dels
seus ous.

Art Cervesers

Art Cervesers és una petita fàbrica de cervesa artesana on hi fan La cervesa ecològica TOC d’espelta de Gallecs, entre altres. Després de més de 15 anys promovent la cultura cervesera, decideixen emprendre l’aventura de plasmar totes les seves vivències en la creació i comercialització de cerveses elaborades artesanalment. A la masia de Can Partegàs hi dissenyen les receptes exclusives i recuperen la manera tradicional d’elaborar la cervesa amb matèries primeres de qualitat: malt de cereals, aigua, llúpol i llevat. Lliures de conservants i additius químics. Emprant pràctiques tradicionals en el procés de fabricació, es respecta el ritme natural de fermentació i maduració del producte. Sense pasteuritzar ni filtrar, contenen sediment de llevat a l’ampolla. Són cerveses “vives” que mantenen les seves propietats nutritives. Conservades adequadament, amb els pas del temps evolucionen en complexitat i plenitud. Es gasifiquen naturalment mitjançant una segona fermentació en ampolla. Són cerveses d’autor, ja que s’elaboren a petita escala i cada tirada és única i irrepetible sense perdre el seu caràcter.

Molí de Rafelet

Els germans Margalef són la tercera generació, que conserven el moli i el mateix procés d’elaboració, per a produir uns arrossos amb unes qualitats culinàries excepcionals. Actualment, es l’únic Moli de fusta que queda al Delta de l’Ebre, amb un procés d’elaboració artesanal i tradicional.

Capell

Capell, és una empresa agroalimentària de tipus familiar, amb una llarga orientació naturista. En un origen només produïen mel, ja que la seca tradició apícola es remunta a tres generacions. Posteriorment, van afegir altres productes naturals i artesanals dins la seva gamma (melmelades, codonyat, pulpes de fruita, etc.).  Ja fa uns 20 anys, es van plantejar a reconvertir alguna parcel·la, per tal de poder produir amb agricultura ecològica, éssent, actualment, la seva principal ambició: incorporar nous productes, tots ells ecològics.

Alemany

Sota l’esguard del Montsec, envoltats de romaní i ametllers, la família Alemany continuen amb la tradició de tres generacions dedicades a la mel i a l’elaboració artesana de torrons i caramels.

Eduioga

El Joc d’Eduioga de Queralt Vilanova fomenta valors i hàbits posturals sovint oblidats. I el llibre de Mandales per pintar et fan senti bé. Una manera fàcil i divertida de conèixer el ioga.