ViuLògic Terrassa nominada a Bròquil d’Or 2018

ViuLògic, la botiga que aviat farà 5 anys que va obrir a Terrassa, ha estat nominada a Bròquil d’Or 2018. Ha esdevingut un referent, no només a Catalunya sinó a tot Europa per un consum responsable.

Aquesta botiga és humana, solidaria i útil per a tota la comunitat, oferint oportunitats als consumidors, als productors i les petites empreses d’una manera conjunta i mutuament beneficiosa. Ofereix diverses maneres de promoure la salut, com els tallers de cuina, la teteria ecològica, les cistelles de fruita i verdura de producció local. També l’alimentació per dietes especials i intoleràncies alimentàries, els productes de neteja a granel i la botiga online. “Jo vinc per descobrir productes saludables que no coneixia. L’atenció i informació que rebo en aquesta ecobotiga no hi és en altres” diu una clienta mentre pren un batut i una cookie de la casa.

El lema triunfador segons Quim Gutiérrez, l’impulsor d’aquest projecte, és “Thing little” (“Pensa en petit”). Comunica que no s’esperava la nominació a Bròquil d’Or 2018.

Premis Bròquil d’Or 2018

Nominat a Bròquil d’Or 2018

El mobiliari de ViuLògic marca la diferència, amb mobles recuperats i reciclats per ells mateixos. Donar una segona vida a un moble vell abandonat, referma l’ideari d’aquesta botiga, que ho porta al seu ADN.

La compra en petites botigues premiades amb el prestigiós Bròquil d’Or no només ajuda a prosperar l’economia local. Sinó que també ajuda als productors, al medi ambient i als veïns, gràcies a l’economia circular. A més a més, si es compra en botigues properes, es pot anar caminant o en bicicleta, millorant l’estat físic i reduint l’ús del cotxe. Quan les botigues estan a prop i els productes no s’envien des de lluny, és minimitzen els embussos de trànsit, el consum d’energia i les emissions de carboni. La falta de temps ja no és excusa, ja que ofereix transport a domicili en bicicleta a Terrassa. Donar suport als comerciants ecològics d’aquesta categoria, enforteix l’economia local, i a la vegada millora la salut del barri. Els consumidors saben que comprant productes sense tòxics i de comerç just en petites botigues, influeixen favorablement en l’entorn. Les grans superfícies no poden competir amb aquests valors. Ja que per molt que certifiquin alguns productes com ecològics, han estat produïts a gran escala, per grans empreses que només busquen el seu propi enriquiment.

“Terrassa va ser capdavantera en el tèxtil, perquè no tornar a ser-ho?”

es pregunta un membre del jurat. Només cal afavorir les empreses que produeixen roba i facilitar la venda a les botigues locals. Actualment la majoria de roba que es ven a la ciutat egarenca, es produeix a Bangla Desh, Xina, Marroc i altres països on es pot comprar mà d’obra molt barata. Les peces de roba són econòmiques perquè són fetes per dones i nens que no es paguen de manera justa, no és adequat comprar-les, només per estalviar uns quants euros. De la mateixa manera, els aliments venuts per les grans superfícies són produïts per guanyar diners, no per alimentar-nos. La producció extensiva amb  transgènics, pesticides, herbicides i adobs químics abarateixen  els preus de les hortalisses i fruites, però no alimenten. Per això cal premiar la feina de ViuLògic.

Per recuperar les economies pròximes i humanes s’ha de repensar la manera en què funcionen els nostres sistemes monetaris. Per això s’ha començat un estudi de viabilitat per llançar una moneda complementària dedicada a les ecobotigues anomenada EuroLògic. A diferència de moltes monedes locals, l’EuroLògic s’espera que sigui un referent mundial.

GreenPis ha comunicat la seva alegria en conèixer la noticia i ha demanat seguir l’exemple de ViuLògic.

28 de desembre 2017 (Sants Innocents)

P.D. Vols que ViuLògic guanyi el Bròquil d’Or 2018? Comparteix aquest post!

Benvinguts a pagès – Visita Ca n’Oliveró dissabte 3 juny 2017

Vols veure com es conrea la verdura de les nostres cistelles?

Vols conèixer les persones que produeixen els teus aliments?

El proper dissabte 3 de juny et convidem a visitar els horts de Ca n’Oliveró!

El proper cap de setmana (3-4-5 de juny de 2017) hi  la segona edició de Benvinguts a Pagès, una festa on les explotacions catalanes obren les portes de casa seva per ensenyar-te els camps.

És una oportunitat única per redescobrir on neix tot allò que mengem!

Volem convidar-te a fer una visita al camp de Castellbisbal, per poder conèixer de primera mà, d’on vénen els productes, com es treballen i com ho fan.
Entendràs la importància de menjar productes ecològics i de proximitat.
Això va dirigit tothom qui pugui interessar aquesta experiència.

Data: dissabte 3 juny 2017 de 17:30h a 20:00h aproximadament.

(sortirem de ViuLògic a les 17:00h i organitzarem els cotxes disponibles)

Benvinguts a Pagès

Ca n’Oliveró és una masia del segle XVIII en una finca agrícola de llarga tradició pagesa i de cultiu ecològic. Es dediquen al cultiu d’hortalisses, fruites i vinya. Curosos amb el cicle de la terra, han anat recuperant varietats que s’havien deixat de conrear com les cols de paperina, la mongeta del ganxet i diferents classes de tomàquets.

Cal inscripció prèvia. info@viulogic.com (comenta si vindràs amb cotxe o sense)

Activitat gratuïta

Un burro a la Plaça del Progrés contra direcció

Històries modernistes

Terrassa, primavera de 1914

Aquest matí, un burro ha creuat la Plaça del Progrés contra direcció sense crear cap embús.

S’ha aturat (davant actual Audiotek) quan havia de dur uns encàrrecs a la Masia Freixa. Allà sempre el tracten molt bé. Avui no s’espera gaire tràfic al carrer Cisneros (actual Arquimedes).

En Lluís, el sastre (actual Sam), ja té la roba estesa.

Uns veïns ja fan cua davant la botiga de comestibles i verdura (actual ViuLògic) i comenten que al carrer Cala Quima (actual carrer Gutenberg) volen obrir una sabateria.  Necessiten provisions per pujar l’endemà a La Mola. Sembla que farà bo. Hi aniran fent marxa atlètica.

Cruïlla de la Plaça del Progrés, carrer Arquímedes i carrer Gutenberg, 1914.

Cruïlla de la Plaça del Progrés, carrer Arquímedes i carrer Gutenberg, 1914.
Autor: Desconegut.
Col·lecció fotogràfica Baltasar Ragón.
Arxiu Municipal de Terrassa.
Ref. 132057

(Veure Foto original)

Cruïlla de la Plaça del Progrés, carrer Arquímedes i carrer Gutenberg, 1914

Part de la foto anterior ampliada

En Pere, el barber (actual Clínica Veterinària Progrés) acaba d’obrir la persiana alicantina del balconet.

Una veïna, ja torna del mercat de la Independència, que només fa 6 anys que l’han inaugurat. S’espera en les properes setmanes una inauguració sonada. Cal Sastre d’Olesa, obre els Magatzems Torras al capdamunt del carrer Milicias Catalanas (actual carrer de Sant Pere), primer magatzem tèxtil amb venda al detall.

L’alcalde, Josep Ullés i Jover, aquest matí, ha anat a Barcelona perquè s’està preparant un petit acte pel bicentenari. Tot just s’acaba d’aprovar l’estatut que regeix la Mancomunitat de Catalunya, primera administració catalana amb capacitats limitades des de 1714. Segur que aprofitarà per visitar els últims avenços a la Sagrada Família.

P.D. És possible, que alguna d’aquestes històries no siguin del tot certes.

Plaça del Progrés 2014

Plaça del Progrés 2014

(Fira Modernista #canaurell #firamodernista #firamodernistatrs #terrassa #terrassacentre)