ViuLògic present als mitjans

ViuLògic al Diari de Terrassa 6 d’abril del 2013

ViuLògic al Diari de Terrassa abril 2013

ViuLògic al Diari de Terrassa 18 de maig del 2013

ViuLògic al Diari de Terrassa maig 2013

Entrevista completa (Mar Moreno de Diari de Terrassa) 13 maig 2013

1.) Oberta des de…

 març de 2013

2-) Quina és la filosofia de la vostra botiga i quines gammes de productes podem trobar?

Ja no cal convèncer ningú que una bona alimentació és necessària per tenir una bona salut. No obstant això, la definició de “bona alimentació” encara no és del tot clara. Si la quantitat d’aliments és important (el que definiríem com una alimentació equilibrada), la qualitat ho és encara més. Un producte de qualitat hauria d’aportar el màxim nombre d’elements nutritius i estar lliure de productes tòxics per al nostre organisme. Així mateix, és important utilitzar productes per al cos lliures de tòxics i additius.

ViuLògic és una ecobotiga on es poden comprar productes d’alimentació ecològica, de proximitat i de comerç just. Hi trobareu llegums, cereals en gra o en farines, arròs, verdures en conserva, galetes, melmelades, sucre, mel, cafè, te e infusions, productes macrobiòtics i productes frescs. Procurem que els productes siguin de producció propera. També venem productes per gent amb intoleràncies alimentàries. ViuLògic és també una teteria on es pot degustar un te, un cafè, una infusió, un suc o una cervesa ecològica allà mateix en un espai tranquil amb vistes a la plaça. Tenim una gamma amplia de productes poc elaborats sense gluten i una gamma de productes elaborats. Es molt important que els celíacs puguin trobar productes bases, sobretot cereals, sense gluten al mateix preu que els que tenen traces de gluten. Tenim moltes farines sense gluten, llegums, cereals en grà, sucre, xocolata…

3.) Penseu ampliar el mercat? 

Amb el temps afegirem productes a granel i també tindrem productes precuinats frescs ecològics sense gluten.

4-) Creus que les grans marques aposten cada vegada més pels aliments sense gluten?. Tens algun exemple concret d’alguna que hagi  apostat per aquesta gamma? O són productors i fabricants minoritaris? 

Nosaltres no treballem amb grans marques sinó amb petits productors. Encara és difícil trobar productes ecològics sense gluten però cada vegada n’hi ha més. Els productes ecològics (també anomenats biològics o orgànics) són més saludables ja que estan lliures de residus tòxics persistents procedents de pesticides, antibiòtics, fertilitzants sintètics, additius i conservants, molts d’ells utilitzats en l’agricultura convencional. En no contenir substàncies artificials, els aliments procedents de l’agricultura ecològica són assimilats correctament per l’organisme sense alterar les funcions metabòliques. Una altra característica de l’agricultura ecològica és que, en cultivar els aliments en sòls equilibrats per fertilitzants naturals, els productes són més nutritius. 

5-) Quin és el producte fabricat sense gluten que comercialitzeu i que té més sortida… I el que menys ? 

Les farines es venen molt, com la de cigrons, soia, garrofes, tapioca, fajol, blat de moro… per fer elaboracions pròpies. Els productes més elaborats i per tant més cars, es venen menys.

6-) La Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya ha afirmat que cada vegada hi ha més restaurants amb menús sense gluten perquè consideren un nínxol de mercat. Creus que també han crescut el número de botigues o supermercats que veneu aquests articles?

Cada vegada hi ha més interès per els temes de intoleràncies, perquè cada vegada hi ha més persones intolerants a certs aliments. I això és degut a que la gent compra i menja sense consciència. S’hauria de menjar menys aliments refinats i més integrals. Més ecològics i menys transgènics. A més, hauríem de tenir en compte l’impacte dels nostres hàbits de vida sobre el medi ambient i tenir un consum responsable. Per això, hem de buscar solucions per minimitzar l’impacte negatiu de la nostra alimentació i de la nostra forma de vida sobre la nostra salut i el nostre medi ambient. Aquestes solucions inclouen el consum de productes ecològics, de proximitat i d’elaboració pròpia.

7-) Continuen sent articles cars o, amb la crisi, els preus s’han estabilitzat? 

Els productes elaborats segueixen sent cars però cada vegada hi ha més sensibilització sobre aquest tema i els fabricants comencen a oferir productes sense elaborar sense gluten a un preu més raonable.

8 -) Respecte a la intolerància al gluten, ho heu viscut en pròpia pell, veritat? 

El 2010, Sylvie cau malalta i se li diagnostica una malaltia, suposadament crònica, la síndrome de fatiga crònica. Aquesta malaltia igual que la fibromiàlgia, cada vegada més freqüent però sense etiologia reconeguda, sembla tenir la seva principal causa en una saturació de l’organisme que no li permet eliminar els tòxics. Una part important del tractament resideix llavors en l’eliminació dels tòxics, tant en l’alimentació com a l’entorn. Així comença un camí llarg, per alliberar-nos de la malaltia, canviant la nostra alimentació i el nostre entorn al màxim. A més, la malaltia comporta l’aparició d’intoleràncies alimentàries, al gluten, ous i làctics entre d’altres. Avui, podem dir que Sylvie ha guanyat la batalla, es troba bé i ja no té símptomes de la malaltia “crònica”.

Vam haver d’introduir nous aliments en la nostra alimentació, cereals integrals, productes macrobiòtics, etc. i aprendre a cuinar-los. I com no volíem renunciar a certs hàbits nostres, vam adaptar receptes per fer pa sense gluten o pastissos sense ous, gluten ni làctics. Aprenem a fabricar productes de neteja per la casa, sabó o xampú per poder controlar els ingredients. I al llarg d’aquest camí, ens adonem de la manca de certs ingredients bàsics a les botigues de productes ecològics i d’informació per a l’elaboració de tots aquests productes.

9-)De quina manera penseu compartir aquests coneixements? 

A més de l’ecobotiga, disposem de cuina per fer-hi tallers, per poder ensenyar a utilitzar tots aquests aliments sans, i poder gaudir del menjar, malgrat tenir o no intoleràncies alimentàries. Així neix el nostre projecte, amb les ganes de compartir la nostra experiència amb qualsevol que vulgui canviar els seus hàbits de vida per afavorir la salut.

Quim i Sylvie a Tv3 “Per sempre o no” 26 de juny del 2013

Quim i Sylvie a Per sempre o no

Fes click a la imatge per veure el video

ViuLògic al diari La Torre d’abril del 2014

(Marc Roca)

ViuLògic al diari La Torre abril 2014

ViuLògic al diari La Torre juliol de 2014

ViuLògic al diari de Terrassa Febrer 2016

(Jordi Estapé)

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *