ViuLògic Terrassa nominada a Bròquil d’Or 2018

ViuLògic, la botiga que aviat farà 5 anys que va obrir a Terrassa, ha estat nominada a Bròquil d’Or 2018. Ha esdevingut un referent, no només a Catalunya sinó a tot Europa per un consum responsable.

Aquesta botiga és humana, solidaria i útil per a tota la comunitat, oferint oportunitats als consumidors, als productors i les petites empreses d’una manera conjunta i mutuament beneficiosa. Ofereix diverses maneres de promoure la salut, com els tallers de cuina, la teteria ecològica, les cistelles de fruita i verdura de producció local. També l’alimentació per dietes especials i intoleràncies alimentàries, els productes de neteja a granel i la botiga online. “Jo vinc per descobrir productes saludables que no coneixia. L’atenció i informació que rebo en aquesta ecobotiga no hi és en altres” diu una clienta mentre pren un batut i una cookie de la casa.

El lema triunfador segons Quim Gutiérrez, l’impulsor d’aquest projecte, és “Thing little” (“Pensa en petit”). Comunica que no s’esperava la nominació a Bròquil d’Or 2018.

Premis Bròquil d’Or 2018

Nominat a Bròquil d’Or 2018

El mobiliari de ViuLògic marca la diferència, amb mobles recuperats i reciclats per ells mateixos. Donar una segona vida a un moble vell abandonat, referma l’ideari d’aquesta botiga, que ho porta al seu ADN.

La compra en petites botigues premiades amb el prestigiós Bròquil d’Or no només ajuda a prosperar l’economia local. Sinó que també ajuda als productors, al medi ambient i als veïns, gràcies a l’economia circular. A més a més, si es compra en botigues properes, es pot anar caminant o en bicicleta, millorant l’estat físic i reduint l’ús del cotxe. Quan les botigues estan a prop i els productes no s’envien des de lluny, és minimitzen els embussos de trànsit, el consum d’energia i les emissions de carboni. La falta de temps ja no és excusa, ja que ofereix transport a domicili en bicicleta a Terrassa. Donar suport als comerciants ecològics d’aquesta categoria, enforteix l’economia local, i a la vegada millora la salut del barri. Els consumidors saben que comprant productes sense tòxics i de comerç just en petites botigues, influeixen favorablement en l’entorn. Les grans superfícies no poden competir amb aquests valors. Ja que per molt que certifiquin alguns productes com ecològics, han estat produïts a gran escala, per grans empreses que només busquen el seu propi enriquiment.

“Terrassa va ser capdavantera en el tèxtil, perquè no tornar a ser-ho?”

es pregunta un membre del jurat. Només cal afavorir les empreses que produeixen roba i facilitar la venda a les botigues locals. Actualment la majoria de roba que es ven a la ciutat egarenca, es produeix a Bangla Desh, Xina, Marroc i altres països on es pot comprar mà d’obra molt barata. Les peces de roba són econòmiques perquè són fetes per dones i nens que no es paguen de manera justa, no és adequat comprar-les, només per estalviar uns quants euros. De la mateixa manera, els aliments venuts per les grans superfícies són produïts per guanyar diners, no per alimentar-nos. La producció extensiva amb  transgènics, pesticides, herbicides i adobs químics abarateixen  els preus de les hortalisses i fruites, però no alimenten. Per això cal premiar la feina de ViuLògic.

Per recuperar les economies pròximes i humanes s’ha de repensar la manera en què funcionen els nostres sistemes monetaris. Per això s’ha començat un estudi de viabilitat per llançar una moneda complementària dedicada a les ecobotigues anomenada EuroLògic. A diferència de moltes monedes locals, l’EuroLògic s’espera que sigui un referent mundial.

GreenPis ha comunicat la seva alegria en conèixer la noticia i ha demanat seguir l’exemple de ViuLògic.

28 de desembre 2017 (Sants Innocents)

P.D. Vols que ViuLògic guanyi el Bròquil d’Or 2018? Comparteix aquest post!

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *