Informació

Fabricants/marques

Productes visitats

Encens natural fet a mà 20g H&B

Nou

Encens natural fet a mà 20g H&B.

Aromes:
Everest,
Canyella,  
Tulsi,
Himalaia,
Jaganath,
Pachuli,
Shyam,
Darbari,
Parijat,
Ganga Yamuna,
Rasleela Musk.

Més detalls

Més informació

Encens natural fet a mà 20g H&B.

Aromes:
Everest,
Canyella,  
Tulsi,
Himalaia,
Jaganath,
Pachuli,
Shyam,
Darbari,
Parijat,
Ganga Yamuna,
Rasleela Musk.

H&B - L'encens que té cura de la teva salut

H&B Incense és una empresa espanyola establerta a Alforja (Tarragona), especialitzada en encens natural. Neix el 2011 amb la premissa d'oferir un encens lliure de substàncies químiques, per a això dissenya una sèrie de fragàncies basades en plantes aromàtiques salvatges i espècies que es combinen amb resines i essències florals. Ja fa més d'una dècada que l'encens és un producte a l'alça. No obstant això, la manca de regulació i la completa absència de controls, fa que en la seva fabricació la majoria de marques utilitzin diverses substàncies químiques elevadament tòxiques per a la salut, com ara: sulfat de dietil: un dissolvent declarat per l'OMS com a cancerigen, el àcid benzoic: un conservant químic la toxicitat afecta directament a la sang, i formaldehid: una substància química altament irritant molt utilitzada per a la producció de resines i que, principalment, és la causant tant de la irritació de les fosses respiratòries com dels ulls. Aquesta preocupant realitat va motivar a H&B Incense a emprendre un projecte la finalitat del qual era la d'oferir un producte respectuós amb el medi ambient, que mantingués les propietats medicinals de les seves plantes i fora, per sobre de tot, saludable per a les persones.

Per assolir aquest objectiu, H&B Incense prioritza la qualitat de les seves matèries primeres i se centra en les barreges d'espècies, arrels i plantes aromàtiques salvatges per potenciar les aromes tradicionals de l'Índia i aconseguir noves fragàncies la principal característica radica en l'harmonia de les seves propietats relaxants així com en la capacitat de crear espais nets i descarregats, gràcies al contingut de plantes i resines naturals.

El procés de fabricació

l'encens H&B és fabricat per una empresa familiar de produccions modestes, el que permet la utilització de productes naturals en lloc dels olis químics que utilitzen els grans fabricants per emular les aromes de la natura. Aquestes diferències són clarament apreciables en la qualitat i en la fidelitat de cada un dels aromes, que tendeixen a ser molt més delicats, perdurant molt de temps en els espais aportant una sensació d'harmonia i serenitat.

En primer lloc, és important esmentar que moltes de les plantes són totalment salvatges i es recullen directament a les muntanyes, així com que les fustes que s'utilitzen pertanyen a arbres que porten diversos anys morts. El procés de fabricació s'inicia amb la recol·lecció de les matèries primeres: Des de espècies, resines naturals i fustes aromàtiques fins a una gran varietat d'herbes, plantes medicinals i closques de fruites ... Cal separar les flors, les tiges, les fulles i les arrels segons sigui la part que es vulgui utilitzar.

Molts d'aquests ingredients cal deixar-los assecar. Un cop transcorregut el procés d'assecat es molen tots els ingredients per separat fins a aconseguir una fina pols. Amb aquesta pols es realitzen les mescles per aconseguir la fragància desitjada i posteriorment s'afegeixen les resines naturals i el carbó vegetal que s'extreu de la closca del coco. Després d'aquest procés s'aconsegueix una pasta espessa que és la que serà enrotllada manualment en els estics de bambú. Un cop se'ls ha donat forma, es deixen assecar al sol durant diversos mesos (el temps d'assecat és molt variable i depèn de l'estació de l'any, de la humitat i de la temperatura del moment). Un cop s'ha assecat la pasta, ja estan preparats per empaquetar.